Open workshop Rauwe Kust een Kikker

Niveau: Gevorderde impro spelers, long form
Lokatie:Crea, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam 
Datum:16 november 2019 
Tijd:13.30 – 17 u (3,5 uur)  
Investering: 65,- inclusief voorstelling (€ 15,-) in Betty Asfalt Complex, Amsterdam
Aanmelden: Mail naar rauwevitrage@gmail.com

Sprookjes, wie is er niet mee opgegroeid? Op schoot bij moeder de Gans of opa Grimm. Sprookjes zijn lieflijk en voorspelbaar…

Of toch niet? 
Rauwe Vitrage speelt dit jaar een succesvolle serie sprookjes voorstellingen die zich afspelen in de moderne tijd. Maar hoe doe je dat: een sprookje improviseren?  Hoe zorg je voor een hoofdpersoon die op reis gaat op zoek naar een ander (niet altijd beter) leven? Hoe maak je dit magische moment zichtbaar in een geïmproviseerd verhaal? Welke andere karakters helpen om het verhaal te vertellen? In sprookjes wemelt het van de vreemde magische wezens: hoe speel je dat? Wat werkt en wat niet?  En wat is de rol van verteller? En is dat leven perse lang en gelukkig? 

Deze workshop geefje handvaten om sprookjes als avondvullende improvisatie voorstelling te spelen. Zoals het neerzetten van een sprookjesachtige opening (“Bob Rossen”),  het introduceren van de held (wat wil hij), leren een verhaal verder te helpen,  en het introduceren van magische elementen.  

De voorstelling Rauwe Kust een Kikker 
Een geïmproviseerd sprookje door Rauwe Vitrage
Een zoektocht naar de prinsessen, elven, reuzen, heksen en kikkers van deze tijd. De thema’s van sprookjes zijn immer tijdloos. Ze gaan over deugd en zonde. Liefde en afgunst. Macht en zwakte. Strijd op leven en dood. Lang en gelukkig is niet gegarandeerd.

Laatste voorstelling Rauwe Kust een Kikker:16 november 2019, Betty Asfalt Complex, Amsterdam.Reserveer: www.bettyasfalt.nl  (020- 6264659)