Rauwe huilt, waar het eens heeft gelachen
De eerste feelgood voorstelling van Rauwe Vitrage!
Rauwe smart is gedeelde smart. We trekken je mee in een wereld vol melodrama, waar moeders meer van hun kinderen houden dan goed voor ze is, liefde per definitie hartverscheurend is en de pijn van de eenzaamheid alleen kan worden verzacht door een lied.
Ga naar huis met het gevoel dat je eigen leven heel erg meevalt.
Rauwe zoekt Contact
Rauwe Vitrage onderzoekt graag de weerbarstige praktijk van alledaags menselijk contact.
Wie en wat schuilt er achter de mens in deze wereld van onhandige vrolijkheid en gezellige eenzaamheid?
Rauwe kust een kikker
Er was eens…. een voorstelling over de heksen, stiefmoeders, prinsenen en de boze wolven van nu.
Een Rauwe zoektocht naar oeroude thema’s, gestoken in een modern jasje.
Over magische krachten, deugd en zonde, liefde en afgunst. Macht en zwakte. Strijd, op leven en dood. Over vergelding en verzoening. Scènes, monologen en muziek rond de rauwe realiteit van sprookjesschoonheid en (on)sterfelijkheid. Een lang en gelukkig leven is niet gegarandeerd.
The best of Rauwe
Vier Rauwe formats op 1 avond!
Voor de pauze laten we zien wat we in huis hebben met ‘Hetzelfde Altijd’, ‘Rauwe goes Corporate’, ‘Rauwe trekt Partij!’ en ‘Rauwe Ouders’.
En na de pauze de keuze van de kijker.
Welk verhaal spelen we uit? U kiest!
Rauwe Ouders
Ouders. Je hebt ze in alle soorten en maten.
Stoere vaders en tigermoms, bezorgde en klagende ouders, liefdevolle en trotse ouders, autoritaire en vrije-opvoeding-ouders. Je hebt ook rauwe kinderen. Vol liefde en schuldgevoel, bezorgd en zorgzaam, die soms willen vergelden en altijd weer vergeven.
Een voorstelling over de hilarische en soms pijnlijke waarheid van opvoeden natuurlijk.
Scènes, monologen en muziek over de rauwe realiteit van onze dagelijkse opvoeding.
Rauwe trekt partij!
Democratie in de dagelijkse praktijk. Een voorstelling over wat er gebeurt als je die toepast. Of loslaat.
“Volgens het reglement dient de secretaris de stemmen te noteren, niet de voorzitter.” “Daar moeten we dan eerst over stemmen.”
Twee hoeraatjes voor de democratie. Voor de meeste stemmen gelden. De helft plus een. Inspraak en het heilige gelijk van de meerderheid. Wandelgangen, macht en vliegen afvangen. Of is het Utopia: je gelijk halen door gewoon hard te schreeuwen? Gekonkel in de slaapkamer, liefde en seks als smeermiddel. Bondjes maken. Macht, roddel en achterklap. Demos in een natte polder.Of Occupy, chaos en elke zin herhalen als je overlegt? Wie beslist er eigenlijk in een oudercommisie, een samengesteld gezin of het Oranje comite?
Hetzelfde altijd
Deze voorstelling gaat over een familie. Zo een waar zo op het oog niets bijzonders aan is. Er zijn gezinsleden, misschien nog een knecht of huisvriend. Er is liefde en soms ook niet. Ze hebben een bedrijf aan huis dat misschien prima draait maar ook op de afgrond balanceert. Wie houdt de ballen hoog in dit gezin? Wie zorgt dat de vernis niet van de meubels afbladdert en het behang van de muur afdruipt?
En dan komt een buitenstaander en wordt wellicht alles voor altijd anders. We zien hoe het gezin zijn absurde reis noodgedwongen aanvaardt. Een ter plekke geïmproviseerd familiedrama, met bizarre karakters, absurde verhaallijnen en prachtige (ook geïmproviseerde) muziek, geïnspireerd op het werk van cineast en theatermaker Alex van Warmerdam. En aangezien Van Warmerdam een hekel heeft aan happy ends, is de eindbestemming onzeker.
Rauwe goes Corporate
Hetzelfde altijd 2.0
Een mondiaal familie bedrijf in 2016. Begeleid door snoeiharde techno laat Rauwe Vitrage zien hoe het er aan toe gaat in de boardrooms van de multinationals.